Socialhistorie.dk

Forside | Nyheder | Oversigt | Om siden

Om Socialhistorie.dk

Hvorfor socialhistorie.dk? Fordi der ikke er en hjemmeside som samlet fra de tidlige tider, og frem til nutidens Danmark, fortæller historien om de nederste i samfundet. Formålet er at fortælle historien, set fra de fattig, sindsyge, kriminelle og andre "udstødtes" side af den.

Hjemmesiden er lavet på privat initiativ, påbegyndt i slutningen af maj 2015. Hjemmesiden drives af den studerende Billy Sørensen, som tidligere har bidraget til blandt andet Koldingbogen 2015 og andre projekter.

Ifølge Gyldendals leksikon Den Store Danske er "socialhistorie, faghistorisk gren, som beskæftiger sig med sociale forhold og strukturer, herunder bl.a. befolkningsforhold, slægtsforhold, lokalsamfund, sociale grupper og bevægelser, klassestrukturer og mentale strukturer.", i den henseende, virkede det passende, når man beskæftiger sig med de fattige, udstødte, nederste i samfundet generelt, at vælge navnet socialhistorie.dk. Udover dem der var fattige, så vil der også blive over tid blive taget fat på emner som eksempelvis udvandring, indvandring, sygekasser og misbrug af rosmidler såsom alkohol.

Til udarbejdelse af hjemmesidens tekster og materialer benyttes litteratur, leksikons, aviser, gamle protokoller, beretninger og en masse guld fra arkiverne. De skæbner der fortælles om, har levet, og siden de tidlige tider da Danmark for over 10.000 år siden befolkes, kan der løbende fortælles mere og mere om de nederste i det samfund, der blev nutidens Danmark.

Socialhistorie.dk kan kontaktes på socialhistorie@gmail.com

Nyheder fra Socialhistorie.dk ville blive bragt på Facebook hos Slægtsforskning Nyt.

For at tillade Socialhistorie.dk at bruge billeder og materialer fra deres samlinger, skal lyde en kæmpe tak til følgende arkiver og museer:

Copyright

Det er ikke tilladt, uden tilladelse, at bruge socialhistorie.dk's tekster til kommercielle eller religiøse formål; det er dog tilladt at kopiere teksterne fra hjemmesiden til privat eller undervisningsmæssig brug. Husk blot på at teksterne er dækket af copyright, og der skal derfor henvises til socialhistorie.dk; dette gælder også citater fra hjemmesiden. Billederne på siden er venligst lånt fra arkiver landet over, inden disse kopieres, kontakt da det givne arkiv der ejer billedet, arkivets navn vil fremgå under billedet.