Socialhistorie.dk

Forside | Nyheder | Oversigt | Om siden


18/01-2019
Der udvikles stadigt
Der er gang i mange ting på socialhistorie.dk. Databaser, kildetekster og historiske personskildringer, og endnu mere er på vej. I 2018 kom der flere kilder, fattiggårdsdatabasen er begyndt at vokse, og samtidigt er der indsamlet rigtig rigtig mange kilder fra forskellige arkiver. I 2019 håbes på mere udvikling.

Der er gang i mange ting på socialhistorie.dk. Allerede nu findes der databaser, kildetekster og historiske personskildringer, og endnu mere er på vej. Man kan for eksempel læse breve tilsendt fattigvæsnet i Kolding, eller dykke nærmere ned i enkelt personer.

I 2018 kom der flere kilder, fattiggårdsdatabasen er begyndt at vokse, samtidigt er der indsamlet rigtig rigtig mange kilder fra forskellige arkiver. Målene for siden er ikke helt i hus i nu, der stadigt en del arbejde at gøre.

I 2019 håbes på mere udvikling. En mere samlet skildring af socialhistorien igennem Danmarkshistorien er under tegnebrættet, den side har været under ”langsom” udvikling alt for længe. Der er samtidig andre ideer på bordet, blandt andet en person database i tilknytning til fattiggårdsdatabasen.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle følgere på de sociale medier, både facebook og instagram, håber i også følger med i fremtiden.


Af: Billy