Socialhistorie.dk

Forside | Nyheder | Oversigt | Om siden


04/03-2018
Det allerede marts måned
Vi er allerede kommet ind i marts måned, det går stærkt, på socialhistorie.dk arbejdes der både med gode historier, nye kildematerialer og endnu en youtube video.

Vi er allerede kommet ind i marts måned, 2018 er et år der går stærkt, også for socialhistorie.dk. Der bliver bagkulissen arbejdet med at finde endnu flere kilder, skrive historier og så en ny youtube video. Tiden er dog noget knap, da det er et frivilligt projekt, der køre ved siden af studier og arbejde.

På Horsens Byarkiv er det lykkes at få en kopi af arbejds- og spise-reglement for byens fattiggård, den vil snarest blive afskrevet og delt på hjemmesiden. Materialet bliver en del af kildematerialerne om fattiggårdene, og det bliver nu muligt at sammenligne forskellige reglementer fra flere jyske byer.

Der arbejdes med nogle forskellige historier, den ene er der allerede lavet en youtube video om, se den her, men der er flere andre gode historier i støbeskeen.

I forbindelse med Koldingbogen 2018 levere Billy Sørensen, bagmand for socialhistorie.dk, en tekst om de fattiges boligforhold igennem Koldings historie, det bliver en spændende fortælling over 750år, fra Klosteret til Fattiggården til Ghettoer - mere om det senere på året.

Som før omtalt så arbejders der med youtube, nogen har måske allerede set de to videoer som findes på socialhistorie.dk’s youtubekanal, der er flere videoer på vej, arbejdet dels med optagelse, og så redigering er dog noget omfattende, derfor er der ikke tidshorisonter med videoerne, de kommer, som de kommer.


Af: B. Sørensen